Prawdziwe Jedzenie
STRONA GŁÓWNA MOJE KONTO   KOSZYK   DO KASY  
Asortyment
Sery krowie  (12)

Sery owcze  (21)

Elita Serów 4 smaki  (17)



Szanowni Państwo


Nowość w ofercie

Bardzo nas cieszy, że nasze sery są kupowane między innymi jako prezenty. Obdarowanymi bywają często goście spoza Polski, dla których ser staje się jedną z pamiątek z naszego kraju.

Właśnie dlatego przygotowalismy nowy wariant naszych produktów - 4 wyselekcjonowane ćwiartki serów o unikalnych walorach smakowych w ekskluzywnym pudełku w czarnym szlachetnym macie. Każda ćwiartka jest hermetycznie opakowana i umieszczona w dodatkowym kartonie we właściwym sobie kolorze, dlatego po otwarciu pudełka możemy dysponować czterema oddzielnymi prezentami. Opakowanie zawiera opis produktu w 3 językach — po polsku, angielsku i niemiecku.


ELITA SERÓW 4 SMAKI

W ekskluzywnym opakowaniu 4 wyselekcjonowane ćwiartki serów o unikalnych walorach, a przez to łącznie caly ser w czterech niepowtarzalnych nutach smakowych. Każda cwiartka osobno hermetycznie opakowana we własciwie kolorystycznie dobranym kartonie. Po otwarciu opakowania zbiorczego możemy dysponowac czterema oddzielnymi prezentami. Opakowanie zbiorcze zawiera identyczny opis produktu w 3 podstawowych językach. Opakowanie wykonano na najwyższym poziomie w czarnym szlachetnym macie, a dzięki specjalnej podwójnej konstrukcji ma cechy wysokiej izolacji termicznej.

Każde opakowanie ćwiartki sera zawiera rekomendowaną datę spożycia, opakowanie ekskluzywne zawiera datę sera o najkrótszym rekomendowanym terminie spożycia. Ser w czasie przechowywania dojrzewa zmieniajac smak. Na własne ryzyko ser można przechowywać w warunkach chłodniczych znacznie dłużej niż rekomendowany termin spożycia. Zazwyczaj smak jest coraz ciekawszy — niestety nie zawsze. My sery całe — niepokrojone na ćwiartki, przechowujemy nawet przez kilkanascie lat - zazwyczaj powstaje ELITA ELIT.


4 SMAKI SERÓW KROWICH

Ekskluzywne opakowanie zawiera 4 ćwiartki serów, kazda o innym unikalnym smaku. Łącznie 1 caly ser. Są to najlepsze nuty smakowe jakimi obecnie dysponujemy w danej klasie serów.

Kazda wyselekcjonowana kompozycja najlepszych smaków zawiera maksymalnie szeroki przedział naszej oferty, tj. od sera mąodego po ser dojrzewający okolo 2 lata.


2 SMAKI SERÓW KROWICH, ORAZ 2 SMAKI SERÓW OWCZYCH

Ekskluzywne opakowanie zawiera 4 ćwiartki serów, kazda o unikalnym smaku, 2 krowie i 2 owcze. Łącznie 1 caly ser. Są to najlepsze nuty smakowe jakimi w danym okresie dysponujemy.

Każda kompozycja serów zarówno krowich jak i owczych jest silnie zróżnicowana zarówno pod względem smaku, konsystencji jak i okresu dojrzewania.


1 SMAK SERA OWCZEGO, 2 SMAKI SERÓW KROWICH, 1 SMAK OWCZEGO SERA PREZESA

Ekskluzywne opakowanie zawiera 4 ćwiartki serów, kazda o unikalnym smaku. Łącznie 1 caly ser. Są to najlepsze nuty smakowe jakimi w danym okresie dysponujemy.

1 ciekawy smak sera owczego, 2 silnie zróżnicowane co do smaku i czasu dojrzewania ćwiartki serów krowich, oraz jedną ćwiartkę owczego Sera Prezesa.

Dzięki specjalnej podwójnej konstrukcji opakowanie posiada cechy wysokiej izolacji termicznej.

Zapraszamy do korzystania z oferty.


Sery krowie

Od lat staramy się oferować Państwu sery owcze o możliwie najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych.

Ponieważ jakość sera jest dla nas nadrzędnym kryterium, mamy bardzo ograniczone możliwości zwiększania produkcji. Barierą jest ograniczona ilość naszego mleka owczego, bo tylko to spelnia bardzo wysokie wymagania jakościowe. Podejmujemy szereg długofalowych działań, aby zwiększyć ilość wytwarzanego mleka, ale dziś widzimy, że uzyskanie tego efektu wymaga czasu.

Dysponujemy jednym z najlepszych w skali świata wyposażeniem do produkcji serów dojrzewających, które nie jest w pełni wykorzystane. W tej sytuacji od lat poszukiwaliśmy rolnika, który byłby w stanie dostarczyć nam mleko krowie, o możliwie najwyższych walorach zdrowotnych, czyli mleko bardzo czyste i pochodzące z wypasu na dobrej łące. Wiemy z badań naukowych, że tylko mleko krowie z wypasu na dobrej łące ma pożądane walory zdrowotne - i takie mleko ma częściowo podobne walory do mleka owczego. W naszym zmiennym klimacie najbardziej brakuje rolnikom wystarczającej powierzchni wypasu. W tej sytuacji zakupiliśmy w sąsiedztwie wybranego rolnika 20ha ziemi i udostępniliśmy mu ją, aby jakość dostarczanego nam mleka znacząco się poprawiła. Udostępniliśmy mu również nasze laboratorium, aby badać pasze podawane krowom oraz czystosć całej drogi dostarczanego nam mleka krowiego tak, jak robimy to z naszym mlekiem owczym. Pokrywamy też rolnikowi koszty zakupu pasz treściwych wyłącznie z certyfikatem - BEZ GMO. Nasz wybrany rolnik to dwóch braci - formalnie dwa gospodarstwa, których krowy pasą się wspólnie - łącznie kilkadziesiąt krów.

Z tak pozyskanego mleka produkujemy sery w „reżimie” identycznym jak dla serów owczych - mleko musi byc 50 razy czystsze niż wymaga UE dla mleka krowiego i bez jakiejkolwiek ingerencji w jego strukturę i skład, czyli bez jakichkolwiek substytutów, dodatków czy standaryzacji. Sery wytworzone wedlug powyższych zasad nie mają powtarzalnego smaku, bowiem z biegiem dni zmienia się mleko zależnie od roślinności na danej łące, pory roku i pogody. Tak powstałe sery naszym zdaniem są świetne, ale Panstwo oceńcie to sami - SMACZNEGO.

Z powazaniem
Roman Kluska


Zasmakuj w Prawdziwym Jedzeniu!



Kiedy poznałem walory smakowe i zdrowotne dobrego sera owczego, a równocześnie okazało się jak trudno jest go kupić, postanowiłem wytworzyć taki ser dla siebie, rodziny i przyjaciół. Inwestując intensywnie przez kilkanaście lat w wiedzę, możliwie najlepszy w świecie sprzęt w rolnictwie, hodowli owiec i mleczarstwie, oraz posiłkując się fachowcami z wielu krajów, dysponujemy dziś zdaniem autorytetów serowarstwa, najlepszym lub jednym z  najlepszych rozwiązań w tej dziedzinie w świecie. Nielogicznym jest zainwestować w wiedzę, owce oraz w mleczarnię i prowadzić produkcję przez parę tygodni w roku tylko na własne potrzeby. Dlatego nasza mleczarnia produkuje sery z całości mleka, pozyskanego od naszych owiec, a nadwyżkę produkcji pragniemy zaoferować Państwu.

Robiąc ser dla siebie, dążymy przede wszystkim do jego jak najwyższych walorów zdrowotnych i naturalnego smaku, a pomijamy wszystkie w tym chemiczne i genetyczne „nowości” zwiększające wydajność i poprawiające smak. W naszej pracy nie tylko spełniamy określone prawem wymogi formalne, ale ponadto, czynimy wszystko co tylko jest możliwe, bez pozornych oszczędności, by ten ser był zdrowy i dobry.

Zdaniem ekspertów jest to jedyny, albo jeden z nielicznych na świecie ser, który spełnia jednocześnie następujące warunki:
  • wszystkie elementy procesu powstawania sera, a więc uprawę pasz, hodowlę owiec, transport mleka i wytworzenie sera realizujemy samodzielnie, a więc mamy pewność i możemy dać gwarancję, że wszystkie elementy procesu zostały wykonane na najwyższym poziomie i to co przekazujemy jest prawdą,
  • cały sprzęt rolniczy mamy własny, aby móc zebrać pasze w najlepszym terminie ich dojrzałości, a jeśli trawy po skoszeniu choćby zwilży deszcz, to taka trawa jest zawsze przeznaczona na kompost, aby owiec i mleka nie zakażać pleśniami i grzybami, które zawsze w takiej trawie się namnażają. Jeśli musimy dokupić paszę (wysokość plonów jest przecież zależna od pogody), to jest ona wszechstronnie badana i musi spełniać te same warunki co nasza,
  • owce karmimy wyłącznie właściwie przechowywanymi paszami, a co najistotniejsze to RZECZYWIŚCIE, a nie formalnie wolnymi od GMO (prawo UE traktuje formalnie jako wolny od GMO produkt zawierający GMO poniżej 0,9%)
  • aby owce były zdrowe stworzyliśmy im w czystym górskim środowisku objętym ochroną NATURA 2000, optymalne warunki bytowe, jeśli owca pomimo tego zachoruje, oddzielamy ją od stada – prowadząc program naturalnej selekcji i otaczając ją opieką, ale bez antybiotyków i hormonów płciowych dla ssaków, dlatego nasze mleko jest zawsze od nich wolne,
  • zainstalowana w owczarni dojarnia wykorzystując zdobycze techniki doi wyłącznie zdrowe sztuki,
  • nasze laboratorium wyposażone w BAC-TRAC bada jakość całej drogi mleka i sera, począwszy od zbadania czystości pasz, sterylności wymion owiec przed dojeniem, a kończąc na zbadaniu każdej partii mleka w trakcie produkcji, oraz sera przed opuszczeniem mleczarni, czy przypadkiem nie zawiera chorobotwórczych bakterii, pleśni i grzybów,
  • czystość naszego mleka jest zawsze nieporównywalnie lepsza, niż wymaga to norma UE na klasę EXTRA,
  • nigdy nie standaryzujemy, ani nie pasteryzujemy naszego mleka, nie dodajemy na żadnym etapie jakichkolwiek jego substytutów, czyli nie ingerujemy w naturalny stan naszego surowca jakim jest wyjątkowo czyste surowe (niepasteryzowane) mleko owcze, pochodzące wyłącznie z naszego stada,
  • z doskonałego mleka, na najlepszym w mleczarstwie sprzęcie, produkujemy z pasją sery, którymi pragniemy się z Państwem podzielić, a ich smak opieramy wyłącznie na jakości hodowli, oraz czystości i naturalności całego procesu.


Dziękuję Państwu za najpiękniejszy dar dla producenta, to jest akceptację produktu poprzez jego zakup. Podbudowany Waszym uznaniem, a równocześnie świadomy wyzwania, aby w Polsce był wytwarzany jeden z najlepszych serów owczych, nieustannie doskonalimy jakość naszych rozwiązań. Brak uznawania jakichkolwiek kompromisów, gdy chodzi o jakość sera, powoduje konieczność znacznej corocznej dopłaty do jego produkcji. Bardzo nam zależy na polskim kliencie i wiemy o jego ograniczonej zasobności, dlatego taki stan dopłat planujemy utrzymywać reagując sporadycznie jedynie na podwyżkę kosztów. Przykładowo „Ser Prezesa”, poza polskim obszarem celnym jest sprzedawany po 350 zł/kg. Te znaczące różnice cen planujemy utrzymać. Mamy nadzieję, że zaakceptujecie Państwo unikalność i bezkompromisowość naszych rozwiązań. Wybierając nasz produkt utwierdzacie nas Państwo w bezkompromisowej walce o jakość.

Z poważaniem,
Roman Kluska

Koszyk »»»
... jest pusty
Warunki zakupu
Regulamin Sklepu
Zasady przetwarzania Danych Osobowych
Jak zapłacić
Formy płatności