Sery owcze dojrzewające do 1 roku


To nasz główny produkt, nasz „klasyczny ser owczy”, półtwardy do twardy z ciekawym smakiem i jak zawsze u nas innym dla każdej partii sera. Ta zmienność smaków to jednocześnie koszt i zaleta jaką płacimy za całkowicie naturalny cały proces powstania sera.

Ser młody, dojrzewał najczęściej około 5 miesięcy, z wyczuwalną nutą świeżej śmietanki.

Ser młody lub starszy, ale zawsze łagodny, o zrównoważonej szerokiej gamie smaków.
Sery owcze dojrzewające powyżej 1 roku


Sery te w czasie długiego dojrzewania nabrały „charakteru”, intensywnego zapachu i smaku, zmieniły strukturę na twardą często krystaliczną oraz przybrały ciemniejszą, najczęściej bursztynową barwę.

Ser twardy, często o strukturze krystalicznej i pięknej niemal łososiowej barwie.
Owcze Sery Prezesa


Najciekawsze sery o pełnych, niemal doskonałych, intensywnych smakach, o wyjątkowej, szerokiej zharmonizowanej gamie odczuć z pięknym finiszem, a nuta niepowtarzalna z unikalnym „smaczkiem" Prezesa.

Ser najczęściej silnie dojrzały, twardy, często o strukturze krystalicznej, smak pełny intensywny, czasem nawet pikantny, barwa często przyciemniona – żółta przez łososiową do słabej czerwieni, najczęściej dojrzewał do 2 lat.

Ser pięknie dojrzały o smakach zharmonizowanych wyraźnych, ale nie agresywnych, z finiszem pełnym subtelności.

Ser twardy, w strukturze, zapachu i smaku niemal doskonały, smak szeroki pełny z niepowtarzalną gamą odczuć i niezapomnianym finiszem – „smaczkiem” Prezesa.