Szanowni Państwo!
Chcemy Państwa zapewnić, że pomimo coraz trudniejszej sytuacji w produkcji żywności, my nie podążamy za rynkiem i nie obniżamy nawet w najmniejszy sposób jakości naszych produktów.
Trzymanie poziomu jakości powoduje, że nie możemy zwiększyć ilości produkowanych serów.
Bezwzględnie utylizujemy 100% mleka pozyskanego od owiec ze stanami zapalnymi, a owce jako ssaki chorują. Nie odchodzimy od tradycyjnego sposobu żywienia, a więc wydajność mleczna naszych owiec jest o połowę mniejsza niż innych hodowców, a koszty dużo większe. Nigdy nie używamy antybiotyków, hormonów, czy pasz z certyfikatem „Wolne od GMO”, które oznaczają jedynie, że ilość GMO nie przekracza 1%.
W związku z powyższym najprawdopodobniej do końca kwietnia ilość oferowanych serów „zielonych” będzie mniejsza od popytu. Od maja wejdą do sprzedaży sery z tegorocznej produkcji i problem powinien zniknąć. Aby zminimalizować braki serów, przez najbliższy czas będziemy oferować w sklepie sery średnie - w tym dojrzewające do 3 lat. Ponieważ koszty wysyłki i opakowań tych serów są dla nas relatywnie wysokie, dlatego bardzo prosimy, aby zamówienia zawierające średnie sery miały wartość nie mniejszą niż 90 PLN.
Przepraszamy za zaistniałą sytuację i prosimy o wyrozumiałość - bezwzględnie trzymamy się naszych zasad traktując produkcję zdrowych i dobrych serów jak misję, a nie biznes.